NFM: Az árcsökkentést szolgálják a módosítások

A minisztérium szerint az árcsökkentés eredményeinek megőrzését szolgálja az energetikai rendeletek módosítása.

WL
2014. 10. 02. 19:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A földgázárrendelet módosításai megállapítják a hazai termelésű földgáz hatósági árait és mennyiségeit az idei év utolsó negyedévére, ez pedig a 2013. január 1-je óta három ütemben végrehajtott, a 2012. évi árakhoz képest összességében 25,2 százalékos lakossági végfelhasználói földgázárcsökkentés eredményeinek megőrzését szolgálja – tájékoztatott a tárca.

A távhőrendeletek megjelent módosításai biztosítják a távhőszolgáltatás árainak 3,3 százalékos mérséklését, meghatározva a 2014. október 1-jével induló távhő-árszabályozási időszakra a távhőtermelők és -szolgáltatók közötti hatósági termelői árakat, valamint a távhő-szolgáltatói kompenzáció mértékét.

A rendelet emellett október 1-jével hatályon kívül helyezi a közcélú villamos hálózatra csatlakozás pénzügyi és műszaki feltételeiről szóló rendeletet. A csatlakozási díjak meghatározásának szempontjait, a csatlakozási díjak elemeit, valamint a csatlakozási díjak mértékét és alkalmazásuk szabályait a jövőben a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke jogosult megállapítani – jelezte az NFM.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.