Nőtt a bukaresti repülőterek utasforgalma

A vizsgált időszakban a repülők le- és felszállásának száma is 5,7 százalékkal nőtt.

NT
2014. 10. 23. 13:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vizsgált időszakban a repülők le- és felszállásának száma is 5,7 százalékkal nőtt. A vállalat becslése szerint az idén egész évben az utaslétszám növekedésére számítanak, így remélik, hogy 8 millió utast fog kiszolgálni a két repülőtér a tavaly jegyzett 7,6 millió utashoz képest.

Szeptemberben 829 396 utast regisztráltak, ami 9 százalékos növekedést jelent a tavalyi kilencedik hónaphoz képest. Hasonló mértékű növekedést tapasztaltak a repülőgépek le- és felszállásának számában is.

A két repülőtér közül az Otopeni a polgári légi közlekedés fő lebonyolítója, ott 37 légi közlekedési vállalat működtet járatokat 87 úti cél felé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.