Óriási összegű útdíjat fizettek be a fuvarozók

Január 1-jétől október 5-én éjfélig 123,8 milliárd forint elektronikus útdíj folyt be.

TK
2014. 10. 13. 4:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NÚSZ szerint a bevételek a terveknek megfelelően alakulnak. A fuvarozók eddig csaknem 124 milliárd forint útdíjat fizettek. A kormány a rendszer tavalyi bevezetésekor azzal számolt, hogy éves szinten 150 milliárd forint bevétel érkezik elektronikus útdíjból.

A külföldi teherforgalomból származó útdíj túlnyomó része továbbra is Romániából származik, de jelentős a lengyel, szlovák és bolgár járművekre fizetett útdíj is.

A rendszerbe eddig 41 ezer ügyfél közel 147 ezer gépjárművet regisztrált, ezeknek több mint a fele már fedélzeti eszközzel (OBU) végzi a bevallást. A hazai járművek 92 százaléka, a külföldiek 26 százaléka használ OBU-t – ismerteti hétfői cikkében az újság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.