Oroszország nem kér az ukrán importból

Azzal indokolták a döntést, hogy felmerült a gyanú: sok ukrán eredetigazolással rendelkező szállítmány nem is Ukrajnából származik.

MD
2014. 10. 21. 16:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Roszszelhoznadzor orosz állat- és növény-egészségügyi felügyelet azzal indokolta a kedden bejelentett döntést, hogy felmerült a gyanú: sok ukrán eredetigazolással rendelkező zöldség- és gyümölcsszállítmány valójában nem is Ukrajnából, hanem a Moszkva által élelmiszer-embargóval sújtott országokból származik. Amíg a kijevi fél nem vállal százszázalékos garanciát az eredetigazolásokra, Ukrajna felől semmilyen zöldség és gyümölcs nem léphet be az országba – áll az orosz hatóság közleményében.

Oroszország augusztus 7-én teljes embargót vezetett be a marhahús, a sertéshús, a gyümölcs- és zöldségtermékekre, a baromfi, hal, sajt, tej, tejtermék behozatalára az Európai Unióból, az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából és Norvégiából.

Ismert, hétfőn jelentette be az RBK orosz üzleti hírügynökség, hogy a másodlagos marhahústermékek importjának tilalmán túl más állati termékek behozatalát is korlátozza Moszkva az európai uniós tagállamokból Oroszországba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.