Szijjártó: Munkavállalói közreműködés nélkül nincs siker

Magyarország az európai autógyártás egyik fellegvára – közölte Jászberényben a miniszter.

MNO
2014. 10. 10. 17:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különösen fontos, hogy a nemzetgazdaság „lelkét adó” kis- és közepes cégek szektora mellett egyre inkább lendületet kapjanak azok a 2-3 ezer embert foglalkoztató, tőkeerős vállalkozások, amelyek regionális szinten állják a versenyt, és az exportpiacokra a jó üzlet reményében tudnak kilépni – jelentette ki a politikus.

A százszázalékos magyar tulajdonú jászberényi Jász-Plasztik Kft.-nél 10,3 milliárd forintból megépült akkumulátorgyártó üzem mintegy 350 embernek ad majd munkát, így a vállalat dolgozóinak összlétszáma hamarosan elérheti a 2800-at. Szijjártó Péter kiemelte: a jászberényi beruházás két gazdasági célkitűzés megvalósítását is segíti, miszerint „legyünk termelési központ, és minél több csúcstechnológiát hozzunk ide”. Az új üzemben ugyanis Magyarországon még nem gyártott akkumulátorok készülnek. Ezzel a Jász-Plasztik Kft. új dimenzióba lépett, az autóipar közvetlen beszállítójává válhat. Úgy vélekedett, a cég jó döntését egyebek között az bizonyítja, hogy „mára az autóipar egyértelműen a magyar nemzetgazdaság zászlóshajójává vált, és nem túlzás kijelenteni azt sem: Magyarország az európai autógyártás egyik fellegvára”.

„Ha valaki ezt túlzott magabiztosságnak gondolná, szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy az idei esztendő első hét hónapjában csak a járműipar termelési értéke megközelítette a négyezermilliárd forintot”, ezzel ez az iparág adja a hazai feldolgozóipar összteljesítményének 27 százalékát – fűzte hozzá. Szijjártó Péter kitért arra: örömmel tapasztalta, hogy a munkavállalók képviselőit is meghívták a rendezvényre. Mindez azt jelképezi, hogy ennél a cégnél tudják, nincs az a vezetői teljesítmény, amely a munkavállalói közreműködés nélkül sikert érhetne el – fogalmazott.

Szabó Tamás, Jászberény fideszes polgármestere a város meghatározó eseményének is minősítette az üzemavatót, és példaértékűnek mondta a céggel való együttműködést.

Ifj. Kasza Lajos, a Jász-Plasztik Kft. tulajdonosa arról beszélt: az új, start-stop rendszerű akkumulátorok előállításához, a gyártókapacitás további bővítéséért, illetve a termékpaletta szélesítéséért kivétel nélkül minden technológiát megújítottak.

Az 1990-ben alapított Jász-Plasztik Kft. azóta is százszázalékos magyar tulajdonú, családi vállalkozásként működik. A társaság két fő tevékenysége a műanyagfröccsöntés és az akkumulátorgyártás. A Jász-Plasztik Kft. fontos alkatrész-beszállítója a járműiparnak, az elektronikaiparnak és a háztartásikészülék-gyártóknak. Vevői között olyan multinacionális vállalatok találhatók, mint az Electrolux, a Samsung, a Jabil és a Volkswagen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.