Sztrájkba kezdenek a Lufthansa pilótái

A német Lufthansa légitársaság pilótái hétfőn és kedden részleges sztrájkot tartanak, a munkabeszüntetéssel a belföldi járatokon közlekedő, közepes hatótávolságú Airbus 320-as és Boeing 737-es gépeket állítják le – ezt közölte vasárnap a pilóták szakszervezete, a Vereinigung Cockpit.

LR
2014. 10. 19. 19:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sztrájk hétfő délelőtt 11 órakor kezdődik, és kedd este 10-ig folytatódik. A Lufthansa 282 fővonali utasszállító repülőgépe közül 57 az Airbus 320-asok és 23 a Boeing 737-esek száma. A munkaügyi vita tárgya a pilóták előnyugdíjazása. A pilóták szakszervezete korábbi, a társaság későbbi előnyugdíjazást akar. Ebben az ügyben ez lesz a nyolcadik pilótasztrájk április vége óta. Az eddigi sztrájkok során 4400 járatot töröltek, ez több mint félmillió utast érintett a Lufthansa adatai szerint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.