Telt házat hozott a szállodáknak az őszi szünet

A hosszú hétvégi telt házas üzemet követő napokban is magas a foglaltság a Pest megyei szállodákban.

VZ
2014. 10. 28. 10:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A herceghalmi Abacus Business & Wellness Hotelben az október 23-át megelőző két héttel sem lehetett már foglalni, mind a 128 szobájuk megtelt – tájékoztatott Kálmán Zsolt igazgató. A héten az őszi szünetnek és a gyerekprogramoknak köszönhetően is magas a foglaltság, de még akadnak szabad szobáik.

A vendégek többsége magyar, az elmúlt hétvégi áraik körülbelül 10-15 százalékkal voltak magasabbak a megszokott hétvégi tarifáknál. A zömmel családdal érkezők általában 3-4 éjszakás félpanziós csomagot vásárolnak. A kissé magasabb árért a felnőtteket a gyertyafényes esti fürdőzésen kívül pókerbajnokság, többféle szaunaszeánsz, a gyerekeket pedig egyebek mellett animátor vezette kézműves-foglalkozások, vetélkedők várják. Népszerűek a környékbeli programlehetőségek is, ezekről a vendégeknek készített újságból, az Abacus Newsból lehet tájékozódni.

Telt ház volt a visegrádi Hotel Silvanusban is, szobáik már hetekkel ezelőtt elfogytak – közölte Lantos Árpád igazgató. Hozzátette, hogy az iskolai őszi szünetnek köszönhetően a szálloda az ünnepi hétvége után is közel telt házzal üzemel.

Az ezúttal a megszokottnál általában több időt (2-3 napot) itt töltő vendégek megmártózhatnak a 28-29 fokos kültéri élménymedencében, de kézműves gyermekprogramokat, vetélkedőket, kirándulásokat, várlátogatást is kínálnak a hotel vendégeinek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.