Több mint 37 millió forintos bírságot szabott ki az MNB

A közleménye szerint egyben kötelezték a cégeket, hogy fizessék vissza az árfolyam-különbözetet.

TK
2014. 10. 16. 9:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jegybank csütörtöki közleménye szerint egyben kötelezte a cégeket, hogy fizessék vissza az árfolyam-különbözetet az ügyfeleknek.

A legmagasabb, 20 millió forintos bírságot a Lombard Lízing Zrt. kapta, míg a Budapest Autófinanszírozási Zrt.-nek és az Erste Bank Zrt.-nek 5-5 millió forintot kell befizetnie. A Santander Consumer Finance Pénzügyi Vállalkozás Zrt.-re, az UniCredit Leasing Hungary Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-re és a Raiffeisen Lízing Zrt.-re egyenként 2 millió forintos bírságot szabott ki a jegybank. Az RCI Lízing és Autófinanszírozási Zrt.-nek 1 millió, a Mercedes-Benz Credit Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-nek 150 ezer forintot kell befizetnie.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.