Új lendületet kap Dunavarsány

Mintegy másfél milliárd forintos beruházással teljesen megújult a Dunavarsány Ipari Park.

MNO
2014. 10. 25. 10:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a terület teljes infrastruktúrája megújult, energiahatékonyság-növelő beruházásokat hajtottak végre, valamint modernizálták a szennyvízkezelést és a csatornázási rendszert is. A beruházás nyomán az ország egyik legkorszerűbb ipari parkja lett a dunavarsányi.

A Dunavarsány Ipari Parkban magyar és külföldi vállalkozások működnek, utóbbiak közül az Ibiden a legjelentősebb. A multinacionális cég eddig mintegy 50 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot épített fel, ahol 1200-an dolgoznak.

A dunavarsányi létesítményben alakítja ki új üzemét a Fém-Alk Zrt., az egyik legjelentősebb magyar autóipari beszállító cég is. A befejezés előtt álló zöldmezős beruházás értéke mintegy 4 milliárd forint.

Az ipari park tulajdonosa, a Resonator Vagyonkezelő Kft. az idén már befejezett egy jelentős fejlesztést: negyedmilliárd forintos befektetéssel korszerűsítette az Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt. (AKG) orosházi üzemét. Ennek keretében három, csúcstechnológiát képviselő megmunkáló központot vásároltak és állítottak üzembe az elmúlt hetekben. A Resonator Kft. tavalyi – konszolidált – árbevétele elérte a 4,4 milliárd forintot.

A magyar magántulajdonban levő Resonator Csoport a gyártásban, a szolgáltatási szektorban és az ingatlanfejlesztésben is érdekelt. A cégcsoporthoz olyan ismert vállalatok tartoznak, mint a Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft., az Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt., a mogyoródi Aquarena vagy a Dunavarsány Ipari Park és a Budaörsi Ipartelep.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.