Új szálloda épült Szekszárdon

Átadták a Mészáros Borház Borászati Kft. közel 700 millió forintos beruházással, 70 százalékos uniós támogatással épült szekszárdi belvárosi szállodáját hétfőn.

BLM
2014. 10. 06. 21:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háromcsillagos borhotelt Szabó László külgazdasági és külügyi államtitkár, Horváth István (Fidesz–KDNP), Szekszárd polgármestere és Mészáros Pál, a kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója avatta fel.

Az államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a keleti nyitás politikájának fontos ága a mezőgazdaság, a magyar borra bortermelő és exportáló országokban is van kereslet. A Mészáros Borház a szállodában a borra alapozva komplex szolgáltatást tud nyújtani, az ehhez hasonló beruházások vonzóvá tudják tenni Magyarországot az ide látogató turistáknak – mondta.

Horváth István arról beszélt, hogy a tolnai megyeszékhely szálláskapacitásai szűkösek, a 22 szobás szállodára már most jelentős igény van.

A 694 millió forintos költséggel épült, háromszintes létesítmény 44 férőhellyel nyitotta meg kapuit, a hotel 70 fős étteremmel, 150 fős konferenciateremmel egészült ki.

Mészáros Pál az MTI-nek elmondta: a borkultúrához kapcsolódó program, hogy a vendégek felkereshetik a szálló szomszédságában lévő pincét, emellett a hotelben is rendeznek borkóstolókat, ahol a családi pincészet borait kínálják. Hozzátette: hétköznapokon elsősorban vállalati vendégkörre, hétvégenként a borturizmusra számítanak. Az ügyvezető közlése szerint a cég 16 fős létszáma a szálló indulásával megduplázódik.

A kft. a projekttel 50 százalékos kihasználtságot vállalt. A cég évi 7-8 ezer hektoliter bort állít elő, évente 600-800 ezer palack bort értékesít főként hazai piacon, külföldi piacai között Kína a legjelentősebb. A kft. 2012-ben 356 millió, 2013-ban 430 millió forintos árbevételt ért el, a várakozások szerint a hotelnek köszönhetően a borászati cég árbevétele megkétszereződik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.