A patikusok megvannak hitel nélkül

Önerőből érik el a kötelező tulajdonhányadot patikáikban, négy esetben tartottak igényt állami segítségre.

GB
2014. 11. 06. 7:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap emlékeztet, a gyógyszerészi tulajdonhányadnak a patikákban 2014. január 1-jéig meg kellett haladnia a 25, 2017. január 1-jéig pedig majd az 50 százalékot. Annak érdekében, hogy ez ne okozzon gondot a saját tőkével nem rendelkező gyógyszerészek számára, a kormány két támogatási konstrukciót dolgozott ki. Az egyikben államilag kamattámogatott hitellel, a másikban állami tőkebefektetés formájában segítik a patikusok többségitulajdon-szerzését.

Az első, az úgynevezett Patika hitelprogram keretében eddig három hitelt folyósítottak, a Patika tőkeprogram keretében pedig mindössze egyetlen ügyletet kötöttek – derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának anyagából.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.