Civilek és vállalatok különleges üzleti találkozója november 12-én (x)

A fenntarthatósági árverésen már 7. éve a nonprofit szervezetek szolgáltatásaira licitálnak a társadalmi felelősség iránt elkötelezett vállalatok.

2014. 11. 07. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Civil Licit fenntarthatósági árverést. A rendezvény célja, hogy együttműködésre, közös gondolkodásra és szemléletváltásra ösztönözze a nonprofit és forprofit szektor képviselőit. „Hiszünk abban, hogy a civil szervezetek olyan egyedülálló tudás birtokosai, amely tudás előbb-utóbb nélkülözhetetlenné válik egy jó vállalati működési mintában” – mondta el Kiss Gyöngyvér, a Civil Licit Alapítvány szóvivője. „A Civil Licit program során a civilek nem támogatást vagy adományokat kérnek az aukción résztvevő vállalatoktól, hanem olyan szolgáltatásokat kínálnak, melyek képzések, tréningek, fenntarthatósági programok, családi napok formájában segítik a vállalat hatékonyabb működését, a piaci árnál jóval kedvezőbben” – tette hozzá a szóvivő.

Állami szektorból érkező vállalatként a Szerencsejáték Zrt. először vett részt licitálóként az aukción tavaly novemberben. A vállalat egy különleges önismereti és együttműködési tréninget vásárolt meg, mely a munkatársakat a mindennapi stresszel járó testi és mentális jelek felismerésére, tüneteivel és okaival való megküzdésre, és azok enyhítésére tanította meg. „Friss, kreatív erő egy hagyományosan bevett területen – így tudnám jellemezni az ArtMan Mozgásterápiás Művészeti Közhasznú Egyesület tréningjét, mely nagy sikert aratott a munkatársak körében” – mondta el Tulik Ágnes, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője. „Az ArtMan nem egy tréninggyár, és ettől volt jó a program. A civilek hitelesek, frissek és rugalmasak, igazán jó volt velük együtt dolgozni. Szeretnénk az idei Civil Liciten is sikeresen licitálni és hasonlóan jól működő együttműködéseket kialakítani” – tette hozzá a szóvivő.

„A kormány elkötelezett minden olyan program támogatása mellett, amely a civil szervezeteket összekapcsolja a gazdaság, valamint a kormányzati szféra szereplőivel – segítve a közöttük gyakran nehezen induló párbeszéd előmozdítását. A Civil Licit kezdeményezés a vállalatok CSR-tevékenységre való ösztönzésén keresztül segíti a civil szférát. Ezeken a fenntarthatósági árveréseken évről évre egyre több üzleti megállapodás születik a civil társadalom tagjai és a gazdasági és kormányzati szereplők között, támogatva ezzel azok felelős gondolkodását és olyan fontos területeket, mint a környezetvédelem vagy a munkahelyi esélyegyenlőség” – nyilatkozta Csepreghy Nándor helyettes államtitkár, a Miniszterelnökség mint az esemény támogatójának képviselője.

Az idei, 7. Civil Licit 2014. november 12-én 11 órakor kezdődik,12 civil szervezet 12 szolgáltatása kerül kalapács alá. Az üzleti esemény házigazdái Winkler Nóra és Novák Péter. A Civil Licit szakmai támogatója az ERSTE Alapítvány és Magyarország Kormánya. A Civil Licit szakmai partnere a Magyar Adományozói Fórum, a KÖVET Egyesület és a Civil Információs Centrum.

A szervezők 2014. november 10-ig várják a vállalatok jelentkezését az [email protected] e-mail címen. Információk: www.civillicit.hu


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.