Egymilliárdos fejlesztés Marcaliban

Infrastrukturális beruházásokat és információs technológiai fejlesztéseket valósítottak meg.

BLM
2014. 11. 03. 23:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió által 209 millió forinttal támogatott projekt részeként a cég bővítette termelő- és raktárkapacitását, növelte a termékek feldolgozottsági szintjét és 75 új munkahelyet is létrehozott, csaknem 700-ra növelve ezzel a foglalkoztatottak számát – tájékoztatott a társaság hétfőn.

A somogyi város egyik legjelentősebb foglalkoztatója ventilátorokhoz védőrácsokat, tekercselt vasmagokat, lapátokat és forgórészeket állít elő az anyavállalat és testvérvállalatai számára három, összesen 62 ezer négyzetméternyi területű üzemegységben. A társaság nettó árbevétele tavaly közel 12 milliárd forint volt.

A német tulajdonos, a künzelsaui székhelyű Ziehl-Abegg GmbH & Co. 15 évvel ezelőtt alapította Marcaliban a Ziehl-Abegg Motor- és Ventilátorgyártó Kft.-t. A jelenleg is döntően családi tulajdonban lévő anyavállalat légtechnikai berendezések, speciális elektromotorok, ventilátorok és ezekhez tartozó termékek gyártásával foglalkozik, melyeket a mezőgazdaságban, a gépgyártásban, a légkondicionálás és a hűtőipar területén használnak. A több mint kétezer dolgozót foglalkoztató cég termékeinek felét külpiacokon értékesíti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.