Felszabadult 20 milliárd forint a Miniszterelnökségen

A költségvetési hiánycél tartása miatt zárolták az összeget még nyáron.

GB
2014. 11. 04. 18:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány július közepén – az idei hiánycél tartása érdekében – több mint 39 milliárd forint zárolását rendelte el. Ebben a Miniszterelnökségnek a rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzatából zárolt 20 milliárdos összege csak egy a sorban.

Egyebek mellett a Nemzeti Földalapnál és az állami vagyongazdálkodás körében is 500-500 millió forint volt a zárolás. A tárcák közül az Emberi Erőforrások Minisztériumára 9,6 milliárd, a Nemzetgazdasági Minisztériumra pedig 8,3 milliárd forint jutott a zárolásból.

A mostani kormányhatározat csak a miniszterelnökségi tételnél oldotta fel a zárlatot. Az idei költségvetésben a Miniszterelnökség rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzata 113 milliárd forint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.