Így kapják meg nyugdíjukat a Széchenyi hitelszövetkezet ügyfelei

A posta kézbesíti a nyugdíjat – jelentette be Németh Lászlóné.

2014. 11. 07. 20:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németh Lászlóné kiemelte: a betétesek kártalanítása három héten belül megkezdődhet, az ügyfelek mindenről időben tájékoztatást kapnak.

A törvény alapján a Széchenyi István Hitelszövetkezetnél végzett átvizsgálás súlyos pénzügyi problémákat és működési szabálytalanságokat tárt fel, az MNB ezért visszavonta az intézmény működési engedélyét – emlékeztetett az államtitkár.

Németh Lászlóné elmondta, hogy a közel 6 ezer betétes kártalanítását az Országos Betétbiztosítási Alap fogja végezni a 100 ezer eurót, azaz a mintegy 31 millió forintot meg nem haladó megtakarítások esetében. Az ügyfelek körében mindössze tizenegy néhány olyan magánszemély van, akik esetében a betétek nagysága meghaladja az OBA által biztosított kártalanítási összeghatárt - fűzte hozzá.

Elmondta azt is, hogy a jövedelmek készpénzben vagy más számlára utalással igényelhetők a munkáltatónál. Az év vége előtt feláll az a garanciaközösség, amelynek eredményeképpen egy minden eddiginél stabilabb és átláthatóbb hitelintézeti szövetség jön létre Magyarországon – hangsúlyozta Németh Lászlóné.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.