Kötelező: nem trendi már a váltás

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás idei kampányában 10 autósból 9 elfogadja az átlagosan 1-2 ezer forintos díjemelést, és marad.

MNO
2014. 11. 07. 9:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az előző évek kampányaiban is jellemző volt az, hogy az elérhető megtakarítások mértékének csökkenésével párhuzamosan csökkent a biztosítót váltók száma is. Ezen a tendencián a mostani mérsékelt díjemelkedési hullám sem változtat, mert a kampány első hetében alig feleannyian kezdeményeztek biztosítóváltást, mint tavaly ilyenkor.

Így idén novemberben – ebben a hónapban lehet felmondani a meglévő kötelező biztosítást – váltók száma valahol 200 ezer környékén alakul majd, szemben a tavalyi 370 ezerrel.

A váltók nagy részén négy biztosító – a KÖBE, a K&H, a Groupama és az MKB – osztozik, azokat az autósok fele választja. Az átlagdíj éves 12 ezer forint környékén, a váltók átlagos megtakarítása pedig mintegy 4 ezer forint körül alakul.

Amennyiben a most évfordulós 2,1 millió autós túlnyomó többsége elfogadja a díjemelkedést, akkor a kgfb-piacon lévő biztosítók összesített éves díjbevétele 3 milliárd forinttal is nőhet, ami a biztosítók 2013-as, 6 milliárd forintos veszteségének a fele – írja a Biztosítás.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.