Nem tűnik rossznak ez az Alibaba

A kínai internetes kiskereskedelmi portál ugyanakkor nyereségének csökkenéséről számolt be.

MNO
2014. 11. 04. 17:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kínai internetes kiskereskedelmi forgalomnak a becslések szerint mintegy 80 százalékát lebonyolító online kereskedelmi portál bevétele a harmadik negyedévben 54 százalékkal, 2,74 milliárd dollárra (16,83 milliárd jüan) emelkedett, nyeresége viszont 39 százalékkal, 494 millió dollárra (3,03 milliárd jüan) csökkent.

Az elsőbbségi részvények osztalékának leszámításával a nyereség 485 millió dollár, részvényenként 20 cent.

A Thomson Reuters Smart Estimate által 21 elemző körében végzett felmérés szerint a piac 2,61 milliárd dollár bevételre és 1,17 milliárd dollár nyereségre számított.

A nyereség a szolgáltatások okostelefonokra és táblagépekre történő kiterjesztésének költségei miatt már jó egy éve csökken – közölte az Alibaba. Az e-kereskedelmi üzletág mobileszközökre való áthelyezése azért is csökkenti a nyereségkulcsot, mert a hirdetők a mobilfelületen alacsonyabb díjat fizetnek, mint a személyi számítógépen.

A mobileszközökön lebonyolított üzletek utáni bevétel az idei harmadik negyedévben az egy évvel korábbinak a tízszeresére emelkedett – közölte az Alibaba. A mobil e-kereskedelmi alkalmazásait aktívan használó ügyfeleinek a száma havi átlagban 217 millió volt a harmadik negyedévben, 15 százalékkal több, mint a második negyedévben és több mint duplája az egy évvel korábbinak.

Az Alibaba részvénye 25 milliárd dolláros kibocsátási rekorddal debütált az idén szeptemberben a New York-i tőzsdén. A részvény árfolyama hétfőn 101,80 dolláron zárt, mintegy 50 százalékkal magasabban a 68 dolláros kibocsátási árfolyamnál. A tőzsdei nyitást megelőző, tőzsdén kívüli forgalomban az Alibaba részvényének árfolyama közel három százalékkal emelkedett.

A Factset adatai szerint az Alibaba piaci tőkeértéke 254 milliárd dollár, nagyobb a Facebook Inc. és az Amazon.com Inc. piaci tőkeértékénél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.