Nyolc hónapja ebben uniós listavezetők vagyunk

Január és augusztus között minden hónapban Magyarországon csökkent legnagyobb mértékben a női munkanélküliség.

MNO
2014. 11. 02. 13:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint 2014 januárja és augusztusa között minden hónapban az unió tagállamai közül Magyarországon csökkent legnagyobb mértékben a női munkanélküliség. A tárca Szalai Piroskára, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős volt miniszteri biztosra hivatkozva azt írta: Magyarországon a nők szezonálisan kiigazított munkanélküliségi rátája 7,8 százalékos volt a legutóbbi hónapban, ami 2,3 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Ez azt jelenti, hogy valamennyi tagállam közül ismét Magyarországon javult a legnagyobb mértékben a nők mutatója – tették hozzá, jelezve: a folyamat hatására már csak tíz olyan ország van, ahol kisebb az állástalanok aránya, mint nálunk.

Az unióban a nők átlagos munkanélküliségi rátája 10,2 százalék, ami az elmúlt évben 0,7 százalékkal javult, de még mindig van 4 olyan ország, ahol emelkedik az állástalanok aránya – jegyezte meg a minisztérium. Szalai Piroska szerint a munkanélküliség idei mérséklődésében jelentős szerepet játszottak azok a járulékkedvezmények, amelyek bevezetését a Munkahelyvédelmi Akció tette lehetővé – zárul a közlemény.

Magyarország jó példa arra, hogy akkor születik több gyermek, ha több nő dolgozik, s ennek következtében nagyobb biztonságban érzik magukat a családok – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium október 24-én, reagálva a Központi Statisztikai Hivatal friss adataira.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.