Parádésan teljesít a kolozsvári repülőtér

A légikikötőben szerdán köszöntötték az egymilliomodik idei utast.

BuL
2014. 11. 05. 19:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

David Ciceo, a Kolozsvári Avram Iancu Nemzetközi Repülőtér igazgatója az Agerpres hírügynökségnek elmondta, idén hat héttel korábban érték el az egymilliós utasszámot, mint tavaly, és arra számítanak, hogy év végéig 1,15 millió utast szolgálnak ki. Az egymilliomodik utast a Kolozs megyei önkormányzat ideiglenes elnöke, Vákár István és a repülőtér igazgatója köszöntötte. A szerencsés utas repülőjegyet és vásárlási utalványt kapott ajándékba.

A Kolozs Megyei Tanács által működtetett légikikötő a bukaresti után Románia második legforgalmasabb repülőtere, és az idei a második év, amikor utasforgalma meghaladja az egymilliót.

A repülőtérről öt légitársaság huszonegy európai városba indít menetrend szerinti járatokat. 2013 októberében avatták fel a reptér új, 2100 méter hosszú kifutópályáját, amelynek folyamatban van a 3500 méterre való meghosszabbítása. Ehhez előbb a Kis-Szamosnak kell új medret ásni a létesítmény közelében.

David Ciceo igazgató nemrég kijelentette, reményei szerint hét-nyolc éven belül immár közvetlen repülőjáratok indulhatnak Kolozsvárról az Amerikai Egyesült Államok repülőtereire.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.