Tovább bővít a Csaba Metál

Az egymilliárdos beruházásnak köszönhetően 100 munkahely jöhet létre.

LM
2014. 11. 04. 14:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Majoros Béla elmondta, hogy a nemzetközi autóiparnak öntvényeket beszállító vállalkozásnál a beruházás révén százzal nőhet a foglalkoztatottak létszáma. Hozzátette, hogy a fejlesztést a növekvő piaci igények indokolták, a nemzetközi autóiparban egyre nagyobb a kereslet a saját fejlesztésű, a megrendelő igényei szerint előállított könnyű alumínium alkatrészek iránt.

A társaság a beruházáshoz 500 millió forint uniós támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretéből. Az új gyártócsarnok már elkészült, az öntödei technológia bővítése a műszaki engedélyeztetési eljárásokat követően indul. A csarnokot a megrendelésektől függően telepítik be újabb nagy kapacitású öntőgépekkel, megmunkáló központokkal és minőség-ellenőrző rendszerekkel.

A Csaba Metál közvetlen beszállítója a Volkswagennek, és tavaly ősz óta a BMW legújabb prémium autójához is gyárt alkatrészeket. A cég a Trelleborg, a Delphi, a Conti, a Hella, a ZF csoporton keresztül közvetett beszállítója a nyugat-európai autógyáraknak.

A családi vállalkozás éves árbevétele 2010-ben 4,7 milliárd forint volt, 2013-ban 10 milliárd forint. Az idén az üzleti tervek szerint 10,5 milliárd forint lesz a bevétel, melynek 75 százaléka exportból származik, 25 százalék a belföldi értékesítés. A foglalkoztatottak száma jelenleg hétszáz, a kölcsönzött munkaerővel és az ipari tanulói létszámmal együtt meghaladja a 900-at.

A Csaba Metál 2010–2013 között közel négymilliárd forint értékű fejlesztést valósított meg. A társaság felújította a régi üzemcsarnokot, épített egy 4100 négyzetméteres új csarnokot, nagy kapacitású, 2200 és 2500 tonna záróerejű öntőgépeket vásárolt, korszerű megmunkáló technológiákat vezetett be. A fejlesztési programok az Új Széchenyi Terv keretéből 30-50 százalékos támogatásban részesültek – ismertette Majoros Béla.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.