Quaestor: leállították a károsultak ügyfélegyeztetését

A felügyeleti biztos ezzel együtt a meghirdetett április 20-i határidőt is eltörölte.

MA
2015. 04. 16. 17:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kft. kifejtette: az Országgyűlés által 2015. április 14-én elfogadott, a Quaestor-kötvényesek kárrendezését szolgáló törvény alapján új helyzet állt elő. A felügyeleti biztos az ügyfélegyeztetést leállította, a korábban meghirdetett április 20-i határidő okafogyottá vált.

Közleményük szerint a Quaestor-fiókokat a Quaestor-csoport meghatározó cége, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. (QPT Zrt.) tartja fenn, ezek az irodák nem tartoznak a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-nél tevékenykedő felügyeleti biztos irányítása alá. Az elmúlt napokban a QPT Zrt. működésével összefüggő okok miatt a Quaestor-fiókokban történő ügyfélegyeztetést a felügyeleti biztos leállította.

Senkit semmilyen hátrány nem fog érni, ha eddig az időpontig (április 20-ig) nem jelez vissza – hangsúlyozza a kft.
Hozzáteszik: a Quaestor-kötvényesek kárrendezését szolgáló új törvény előírásainak teljesítése érdekében egyeztetések folynak. A Quaestor-ügyfelek további tájékoztatást fognak kapni a teendőkről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.