A magáncsődvédelem több ezer családnak segít

Jelenleg 180 ezer nem teljesítő hitelszerződés van.

2015. 05. 22. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hangsúlyozta, a családi csődvédelem alatt az ügyfélnek kooperatívnak kell lennie. Nagy Márton ismertette, hogy jelenleg 180 ezer nem teljesítő hitelszerződés van, ebből 25 ezer esetében megoldást adhat a magáncsőd, további több tízezer családon tud segíteni a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. Megjegyezte: úgy tűnik, a kormány növelni fogja a jövőben az eszközkezelő által vásárolható lakások mennyiségét.

A többi nem teljesítő szerződés esetében pedig felmérést írnak elő a bankoknak, megnézik, milyen típusú háztartások vannak még a nem teljesítők között, esetükben célzott intézkedéseket tudnak javasolni – tette hozzá az MNB ügyvezető igazgatója.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.