Kovács Árpád megalapozottnak tartja a jövő évi költségvetést

Négy pont van, amivel kapcsolatban a Költségvetési Tanács állást foglalt.

MTI
2015. 06. 25. 8:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közölte: négy pont van, amivel kapcsolatban a Költségvetési Tanács állást foglalt. Az első tétel szerint tudni kell, hogy mire tartalékolunk, vagyis a tartalékokat célorientáltabbá kell tenni. Ez ismétlődő kritikája a tanácsnak – tette hozzá. A tanács véleménye szerint javítani kell a tervszerűséget, az egész magyar vagyongazdálkodási folyamatban jobban és gondosabban kellene eljárni.

A harmadik pont a felülről nyitott előirányzatokkal kapcsolatban szervezettebb, körültekintőbb gazdálkodási igényt fogalmazza meg. A negyedik pedig a gazdálkodás egészének, a szerkezetváltásoknak – egészségügy, felsőoktatás – az értékelése lesz, amelyre ősszel, az első féléves értékelésében tér vissza a tanács. A Költségvetési Tanács elnöke szerint a jövő évi büdzsé óvatossága a realitásokat tükrözi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.