Magyar villamosok Etiópiában, Kenya is érdeklődik

A Dunai Repülőgépgyár Zrt. – az etióp főváros tömegközlekedésének fejlesztésében részt vevő magyar vállalat – egy teljes egészében magyar tervezésű villamos műszaki, technológiai, gyártási projektjében vett részt, illetve adta a gyártás irányításához és betanításához szükséges szakembereket Addisz-Abebában – tájékoztatott szombaton a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

MNO
2015. 06. 13. 15:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Etióp partnerével, a Metals and Engineering Corporation (Metec) állami holdinggal jelenleg a villamos futástesztjéhez szükséges tesztpálya építéséről tárgyalnak.

A DR Zrt. delegációja ennek finanszírozásáról megbeszélést folytatott az Etióp Kereskedelmi Bankkal (CBE) is, amely kész finanszírozni a tesztpálya építését. A megbeszélésen felvetődött a lehetőség, miszerint a CBE számára hitelkeretet biztosítana a magyar EximBank, amelyet kizárólag a DR Zrt. és a Metec között létrejövő, jövőbeni ügyletekre használhatna fel az etióp bank.

A nairobi magyar nagykövetség tájékoztatása szerint az etióp villamosprojekt iránt nagy az érdeklődés Kenyában, így a nagykövetség megkezdte a kapcsolatfelvételt az ügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.