10 milliárd jut a munkaerő-piaci integrációra

Az uniós támogatással megvalósuló projektet Rétvári Bence jelentette be.

MTI
2015. 07. 30. 5:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában az államtitkár jelezte, hogy az uniós támogatással megvalósuló projekt mellett napirenden van a jelenlegi szabályok áttekintése is a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának további növelése érdekében.

Rétvári Bence közlése szerint a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának ösztönzése munkavállalói oldalon is megvalósul. A munkáltatói adóterhek csökkentését célzó rehabilitációs kártya alapján több mint harmincezer fő után veszik igénybe a járulékkedvezményt.

Kitért arra is, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján a munkáltatók a rehabilitációs foglalkoztatás keretében felmerülő bér- és többletköltségekre pályázat útján nyerhetnek támogatást. Ennek keretében idén 30 375 megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatása valósul meg 34 milliárd forintból.

A megváltozott munkaképességűek számára az Új Széchenyi-terv részeként nyílt lehetőség rehabilitációs szolgáltatásokra és képzésekre összesen 23,5 milliárd forintból a Társadalmi megújulás operatív program (Támop) keretében. Ennek eredménye 7731 érintett bértámogatással való elhelyezkedése, 6000 személy átképzése, valamint speciális szolgáltatások nyújtása – részletezte a parlamenti államtitkár.

Jelezte: a nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedést segíti a rehabilitációs ellátás folyósítása melletti, heti húsz órában megengedett munkavégzés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.