Az Ab miatt áll a Quaestor-károsultak kifizetése

A Quaestor Károsultak Alapja nem tudja kifizetni a 20 ezer és 100 ezer euró közötti kártalanítási összegeket.

MTI
2015. 07. 07. 22:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiemelte ugyanakkor, hogy ez nem érinti a Befektető-védelmi Alap (Beva) kártalanítását, így – az eredeti terveknek megfelelően – július 13-tól a hiányzó kötvények miatt közel 32 ezer ügyfél összesen 88 milliárd forintot fog megkapni. A Beva a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja útján a hiányzó kötvények miatti pénzkövetelést fizeti ki a károsultaknak, egyenként 20 ezer euróig (körülbelül 6 millió forintig).

Tállai András emlékeztetett: a Quaestor-törvényben rögzített kárrendezést megtámadták a bankok az Alkotmánybíróságon. A bankárok többször kinyilvánították, hogy nem tartják igazságosnak a Quaestor-ügyfelek kártalanítását, és a Magyar Bankszövetség is olyan álláspontot képviselt, hogy Quaestor-károsultaknak nem jár semmilyen kárpótlás.

Az államtitkár jelezte, hogy az Alkotmánybíróság döntése fogja tisztázni a helyzetet, és ettől függően kerülhet sor a további lépésekre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.