Neten is elindítható a bejelentkezés a Nemzeti Közműhöz

De a fogyasztás csak akkor kezdhető meg, ha a régi szolgáltatóval szemben már nincs hátralék.

MTI
2015. 07. 31. 7:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napilap pénteki számában megjelent cikkben kitérnek arra, hogy a tartozásmentes lakossági fogyasztók neten maguk is elindíthatják a bejelentkezést az ENKSZ-hez tartozó Főgáznál. A problémás háztartásoknak előbb a régi szolgáltatóval kell rendezniük a hátralékot, addig az új szolgáltató nem kezdi meg a szolgáltatást az érintetteknél.

2016 végére a lakossági földgázfogyasztók majd mindegyike a nemzeti közműszolgáltatás alá fog tartozni, és az ígéretek szerint mindenki jobb szolgáltatásban részesül, alacsonyabb áron.

Ahogy arról beszámoltunk július 29-én, az ENKSZ vagy a Főgáz munkatársának magukat kiadva csalók jutnak be lakásokba és rabolják ki, emiatt a Nemzeti Közmű kommunikációs igazgatója óvatosságra intett. Felkai György úgy fogalmazott az M1 csatornán: az „ügyeskedők” kihasználják azt, hogy a földgázszolgáltatás piacán nagy átrendeződés zajlik. A csalók vagy szerelés címszóval, vagy pedig besurranó tolvajként próbálnak értékeket szerezni, pénzhez jutni. Felhívta a figyelmet arra, hogy az ENKSZ munkatársai előre egyeztetett időpontban, egyenruhában jelennek meg, és igazolniuk kell magukat, ennek elmaradása esetén már gyanakodhat a fogyasztó. Hozzátette: szerelőik, leolvasóik nem kérnek a helyszínen pénzt, és nem kérhetik el a fogyasztók igazolványait sem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.