Rogán: A bankok miatt akadt meg a kártalanítási folyamat

Most csak a 6 millió forintig terjedő kifizetést lehet végrehajtani.

MTI
2015. 07. 22. 13:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Quaestor károsultjai kártalanításának megakadását a bankok okozták azzal, hogy az Országgyűlés döntését megtámadták, beadvánnyal fordultak az Alkotmánybírósághoz – fogalmazott Rogán Antal.

A fideszes képviselő ebben jelölte meg annak okát, hogy most csak a 6 millió forintig terjedő kártalanítást lehet végrehajtani.

Rogán Antal kiemelte: ez azonban a Quaestor-károsultak többségének megoldást jelent, mert a brókercég mintegy 32 ezer károsultja közül körülbelül 20 ezer kárvallott 6 millió forint alatti betéttel, befektetéssel rendelkezett a Quaestornál, az ő kártalanításuk megtörténik.

A 6 millió forint feletti megtakarítással, befektetéssel rendelkezők esetében meg kell várni az Alkotmánybíróság döntését – mondta a gazdasági bizottság elnöke, hozzátéve: az Ab döntésének függvényében lehet befejezni a károsultak kifizetését. Rogán Antal hozzáfűzte: ha kell, a parlament is visszatér az ügyre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.