Tovább száguld a Ferrari

Növelte forgalmát és nyereségét az olasz sportkocsigyártó vállalat. Az idei első fél évben 3694 autót adott el.

MTI
2015. 07. 30. 18:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferrari 3694 autót adott el az idei első félévben, míg 2014 első felében 3668-at. A második negyedévben 2059 volt az eladott autók száma, egy évvel korábban pedig 1936.

A Ferrari az első félévben 3,69 milliárd euróra növelte értékesítési árbevételét az egy évvel korábbi 3,67 milliárd euróról. Az adó- és kamatfizetés előtti (EBIT) eredmény 185 millió euróról 224 millió euróra emelkedett.

Az anyavállalat, a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a negyedik negyedévben tervezi a Ferrari részvényének tőzsdei bevezetését. Az UBS pénzintézet globális főszervezői közreműködésével a sportkocsi gyár részvényeinek tíz százalékát vezetik be a New York-i és a milánói tőzsdére.

A Ferrari székhelye Maranello marad, és olasz joghatóság alatt adózik tovább.

Sergio Marchionne, az FCA vezérigazgatója egy nemrégiben tett nyilatkozatában annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a tőzsdei bevezetés legkevesebb 10 milliárd euróra értékeli majd fel a Ferrarit. A kibocsátásból befolyó összeget az FCA globális terjeszkedési tervének finanszírozására szándékozik fordítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.