17 milliárd forintnyi babakötvényt vásároltak eddig

Az állampapírt a 18 év alatti gyermekekre lehet megkötni.

MTI
2015. 08. 03. 14:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A babakötvényt a 18 év alatti gyermekekre lehet megkötni. Ezt az állampapírt Start értékpapírszámlára lehet vásárolni, amelynek megnyitásához egyszer mindenképpen fel kell keresni a kincstár valamelyik ügyfélfogadási irodáját. A 2005. december 31. után született gyerekek – életkezdési támogatásként – egyszeri 42 500 forint jóváírásban részesülnek. A számlán elhelyezett összeg az infláció felett három százalékkal kamatozik a gyermek 18 éves koráig – ismertette az elnökhelyettes.

A befizetések nagyságára nincs előírás, de célszerű havi ötezer forintot megtakarítani a számlán, mivel akkor jár a megtakarítás tíz százalékának maximuma, azaz évi hatezer forint támogatás. Ekkora megtakarítással számolva a 18 éves futamidő végén kétmillió forint gyűlik össze a számlán, amely már jelentős összeg az életkezdéshez – tette hozzá Balatoni Ildikó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.