Az MNB nem változtatott az alapkamaton

Az elemzők is kamattartásra számítottak.

MTI
2015. 08. 25. 12:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elemzők is kamattartásra számítottak, miután az előző kamatdöntő ülés után Matolcsy György MNB-elnök bejelentette, hogy véget ért az öt hónapig tartó alapkamat-csökkentési ciklus. Akkor azt is elmondta, hogy az MNB a következő években hosszan tartó, laza monetáris politikára rendezkedik be.

Az Erste Bank elemzői, Barczel Vivien és Ürmössy Gergely a jövőbeli kilátásokat illetően úgy gondolják, hogy az MNB monetáris testülete hosszabb távon kívánja fenntartani az alacsony kamatszintet. Kiss Mónika, az Equilor vezető elemzője szerint, mivel a magyar inflációs várakozások továbbra is nyomottak az alacsony energiaárak miatt, nincs olyan belső tényező, amely a következő hónapokban az alapkamat emelése felé mutatna. A forint a piaci turbulencia alatt meglehetősen stabilnak mutatkozott – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.