Ennyi fiatal vállalkozót érdekelt az Erasmus

Újonnan alapított vállalkozások vezetőinek kínálnak lehetőséget nemzetközi tapasztalatcserére.

MTI
2015. 08. 26. 5:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A program a három évnél nem régebben alapított vállalkozások vezetői számára kínál lehetőséget a nemzetközi tapasztalatcserére. A közlemény szerint az eddigi tapasztalatok alapján a legtöbb regisztráció a média, építészet, építőipar, oktatás, turizmus és a tanácsadás szektorokból érkezik. A tartózkodást részben az Európai Unió finanszírozza, 36 országban kínálnak lehetőséget a pályázóknak.

Kiemelik: az új vállalkozó előnyre tesz szert külföldi kis- vagy középvállalkozásnál folytatott szakmai oktatással. Ugyancsak segítséget kap a programmal új piacokhoz való hozzáféréshez, külföldi üzleti partnerekkel való együttműködéshez. A legtöbben Angliába, Németországba, Olaszországba, Spanyolországba vagy Franciaországba utaznának.

Érdekesség, hogy míg az új és tapasztalt vállalkozók esetében nagyjából egyenletes a jelentkezések megoszlása a nők és a férfi között, addig a tapasztalt vállalkozók esetében a férfijelentkezők aránya 75 százalékos.

Az Erasmus fiatal vállalkozóknak programot az Európai Bizottság indította el 2009-ben. Jelenleg a programot a bizottság a COSME (Competitiveness of Enterprises and Small and Medium-sized Enterprises) keretprogramból finanszírozza.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.