időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Erősíti a keleti nyitás a magyar–kínai kapcsolatokat

MTI
2015.08.28. 16:46

Csutora Zsolt szerint a magyar kormány kedvező befektetői környezetet teremtett.

A VOSZ a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanáccsal közösen szakmai rendezvényt és üzletember-találkozót tartott Budapesten a Magyarországon tartózkodó Kína Belső-Mongólia tartomány kormányzati és üzletember-delegációja részvételével.

Csutora Zsolt felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar kormány kedvező befektetői környezetet teremtett egyebek közt az adórendszer átalakításával, az adminisztráció csökkentésével, a foglalkoztatási szabályok rugalmassá tételével, a felsőoktatási reformmal. A helyettes államtitkár kitért arra, hogy a keleti nyitás politikájának meghirdetése óta több kínai regionális központ is Magyarországon működik.

Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke méltatta Kína Belső-Mongólia tartomány hagyományőrző szerepét, amely a modern világ számára is fontos üzenetet hordoz, és úgy vélte, hogy a jövő a motivált embereké.

Jün Kvanzson, Kína Belső-Mongólia kormányzó helyettese úgy vélte, hogy a kínai és a magyar üzletemberek jó stratégiai partnerek lehetnek, a régiók fejlődése pedig elősegítheti a cégek együttműködését.

Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke térségük gazdasági fejlődési lehetőségeire hívta fel a figyelmet, kiemelve a mezőgazdasági adottságokat, az ipar és a logisztika adta lehetőséget, a kutatás-fejlesztési eredményeket, a turisztikát.

Liu Tinsan, a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanács Belső-Mongólia szervezetének elnöke a VOSZ-szal kialakított jó kapcsolatokra utalva kiemelte, hogy az üzletembereknek megfelelő platformot kívánnak teremteni az együttműködések elősegítésére.

Gulyás Sándor, a VOSZ Hajdú-Bihar megyei szervezetének elnöke a megyei vállalkozók összefogását emelte ki, és felhívta a figyelmet a kutatóintézetekkel kialakított jó kapcsolatra, amelyből az üzleti szféra is profitálhat. A szakmai fórumon több együttműködési szerződést és szándéknyilatkozatot írtak alá.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.