Erősíti a keleti nyitás a magyar–kínai kapcsolatokat

Csutora Zsolt szerint a magyar kormány kedvező befektetői környezetet teremtett.

MTI
2015. 08. 28. 16:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A VOSZ a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanáccsal közösen szakmai rendezvényt és üzletember-találkozót tartott Budapesten a Magyarországon tartózkodó Kína Belső-Mongólia tartomány kormányzati és üzletember-delegációja részvételével.

Csutora Zsolt felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar kormány kedvező befektetői környezetet teremtett egyebek közt az adórendszer átalakításával, az adminisztráció csökkentésével, a foglalkoztatási szabályok rugalmassá tételével, a felsőoktatási reformmal. A helyettes államtitkár kitért arra, hogy a keleti nyitás politikájának meghirdetése óta több kínai regionális központ is Magyarországon működik.

Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke méltatta Kína Belső-Mongólia tartomány hagyományőrző szerepét, amely a modern világ számára is fontos üzenetet hordoz, és úgy vélte, hogy a jövő a motivált embereké.

Jün Kvanzson, Kína Belső-Mongólia kormányzó helyettese úgy vélte, hogy a kínai és a magyar üzletemberek jó stratégiai partnerek lehetnek, a régiók fejlődése pedig elősegítheti a cégek együttműködését.

Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke térségük gazdasági fejlődési lehetőségeire hívta fel a figyelmet, kiemelve a mezőgazdasági adottságokat, az ipar és a logisztika adta lehetőséget, a kutatás-fejlesztési eredményeket, a turisztikát.

Liu Tinsan, a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanács Belső-Mongólia szervezetének elnöke a VOSZ-szal kialakított jó kapcsolatokra utalva kiemelte, hogy az üzletembereknek megfelelő platformot kívánnak teremteni az együttműködések elősegítésére.

Gulyás Sándor, a VOSZ Hajdú-Bihar megyei szervezetének elnöke a megyei vállalkozók összefogását emelte ki, és felhívta a figyelmet a kutatóintézetekkel kialakított jó kapcsolatra, amelyből az üzleti szféra is profitálhat. A szakmai fórumon több együttműködési szerződést és szándéknyilatkozatot írtak alá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.