Évi ötvenezer lakásnál csökkenhet újra a rezsi

A következő hat évben uniós forrásból 450 milliárdot szánnak a lakások energetikai felújítására.

MTI
2015. 08. 29. 10:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalai Gabriella, a Magyar Energiahatékonysági Intézet munkatársa a lapnak elmondta: a magyar lakások csaknem kétharmada energetikai felújításra szorul. Ilyen célokra 2020-ig évente mintegy 13 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatás jut a lakosságnak.

A lakossági, közintézményi és vállalkozói programokban összesen a következő hat év során 450 milliárd forintot szánnak energiahatékonyságra. Az előző ciklusban ez az összeg 236 milliárd volt.

A szakember szerint kedvező változás az is, hogy míg az előző uniós ciklusban magánszemélyek nem kaphattak ilyen támogatást, addig a következő időszakban a vissza nem térítendő támogatásokat is figyelembe véve a források fele lakossági beruházásokra fordítható.

Az ötvenezer lakás mellett a támogatásokból javítható mintegy húszezer kis- és közepes vállalat, valamint kétszáz nagyvállalat energiahatékonysága, és felújítható 2400 középület – írta a Népszabadság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.