Hamarosan lejár a hitelezői igények bejelentésének határideje

Az adatokat, dokumentumokat utólag is lehet csatolni vagy pontosítani.

MTI
2015. 08. 26. 19:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felszámoló szintén a Buda-Cash honlapján összegyűjtötte a gyakran ismételt kérdéseket, az ezekre adott válaszokban praktikus tanácsokat kaphatnak a befektetők. Ezekből kiderül: a hitelezői igénybejelentéseket a felszámolás elrendelésétől számított 180 napig, vagyis 2015. szeptember 1-jéig lehet megküldeni a felszámolónak, ám aki az első 40 napos határidőt elmulasztotta, a kielégítési sorban hátrább sorolják be, mint azt, aki határidőben megtette bejelentését.

A felszámoló a Buda-Cash honlapján arra is felhívja a figyelmet, hogy a hitelezői igénybejelentést be lehet küldeni hiányos adatokkal is, a lényeg, hogy határidőben érkezzen meg, az adatokat, dokumentumokat lehet utólag csatolni vagy pontosítani.

Az igénybejelentést tértivevényesen kell megküldeni a felszámolást végző Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. címére (1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78. I. emelet) vagy a Buda-Cash Brókerház Zrt. „f.a.” címre (1118 Budapest, Ménesi út 22.).

A Buda-Cash Brókerház tevékenységi engedélyét március 4-én visszavonta a jegybank, és kezdeményezte a felszámolását, mert a cég nem tudja kiegyenlíteni tartozásait, és vagyona, eszközei nem is nyújtanak fedezetet a vele szembeni követelések teljesítésére. A brókercég ügyében a rendőrség csalás és számvitel rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.