Jót tett a jó idő a balatoni turizmusnak

A tavalyihoz hasonlóan az idén is kiemelkedő volt a nyári turisztikai szezon – írta a Napi Gazdaság szombaton.

MTI
2015. 08. 29. 10:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyári szezon hivatalos idegenforgalmi adatai októberben várhatók, de az előzetes becslések szerint elsősorban a kedvező időjárás miatt az idén lényegesen jobban sikerült a balatoni régióban, mint a korábbi években.

Kiváló szezonról számolt be Zámbóné Hajdú Andrea, a keszthelyi Tourinform-iroda vezetője: a régióba az idén nyáron döntően magyarok érkeztek, de sok volt a cseh, lengyel, holland és olasz vendég is. A magyar családok főként a magánházakat választották a kedvezőbb árak miatt. Emellett a SZÉP-kártyát elfogadó panziók és szállodák is népszerűnek számítottak.

Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára a lapnak elmondta: a vízparti településeken és azokban a vidéki szállodákban, amelyek üdülésre, pihenésre alkalmasak, főleg belföldi vendégek nyaraltak. A fővárosba az idén többnyire Nagy-Britanniából, Olaszországból, Németországból érkeztek turisták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.