Kedvezőtlen nemzetközi hangulat miatt esett a BUX

A főbb európai részvénypiacokon is jelentős eséssel indult a kereskedés hétfőn.

MTI
2015. 08. 24. 8:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főbb európai részvénypiacokon is jelentős eséssel indult a kereskedés hétfőn, miután az ázsiai indexek is komoly árfolyamveszteséget szenvedtek el. A magyar tőzsde múlt csütörtökön és pénteken zárva tartott, miközben a nemzetközi piacokon jelentős eladói hullám alakult ki. Szakértők szerint ez érte most el a magyar részvénypiacot is.

A Mol 955 forinttal, 6,59 százalékkal, 13 540 forintra csökkent hétfőn fél tízre. Az OTP-részvények ára 260 forinttal, 4,61 százalékkal, 5375 forintra esett. A Magyar Telekom árfolyama 11 forinttal, 2,77 százalékkal, 386 forintra gyengült. A Richter-papírok árfolyama 220 forinttal, 5,05 százalékkal, 4135 forintra csökkent.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.