Keményen karcsúsít a Raiffeisen hazánkban

Minden harmadik bankfiókját bezárja és embereket tesz lapátra.

MTI
2015. 08. 19. 10:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Heinz Wiedner ugyanakkor kiemelte, hogy 2015 végén lezárják Magyarországon a költségcsökkentési folyamatot, 2016-ban és a következő években már nem kell hasonló lépésekre számítani, a bank inkább a bevételek növelésére koncentrál. A Raiffeisen Magyarországon az első félévben 1,8 milliárd forint adózott nyereséget ért el, szemben az előző év azonos időszaki 26,2 milliárd forintos veszteséggel – ismertette a vezérigazgató.

A bankház szerdán közölte: az osztrák anyavállalat 288 millió euró (89 milliárd forint) nettó profitot ért el, ez 16,4 százalékkal kevesebb, mint 2014 első fél évében. A Raiffeisen továbbra is azzal számol, hogy veszteséges lesz a folyó üzleti évben. A magyarországi leányvállalat a második negyedévben 16 millió euró adózott nyereséget ért el. Ez az első negyedévi mínusz 21 millió euró után azt jelenti, hogy 2015 első fél évében 5 millió euró volt a veszteség.

A Raiffeisennek nagyjából 560 ezer ügyfele van Magyarországon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.