LMP: Hazudik a Fidesz

Az LMP üres szövegnek tartja csupán, hogy a Fidesz földpolitikája munkahelyeket teremtett és a gazdákat hozná előnybe.

MTI
2015. 08. 22. 16:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki párt az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt állítja, hogy semmi köze sincs a valósághoz a Fidesz által emlegetett adatnak, miszerint a bérlő gazdák száma a korábbi 600-ról 7500-ra növekedett.

„Nem csupán a bérlők száma nem növekedett ilyen ütemben (legfeljebb a szerződéseké), de 2010 óta a bérbe adott termőföldeken csökkent az alkalmazottak száma. Ma ugyanannyi állami termőföld kevesebb embernek ad megélhetést, mint korábban, mert a bérleti rendszert jelentős mértékben káderkifizető hellyé tette a Fidesz” – írta az LMP.

A közleményben kitérnek arra: hazudik a Fidesz, amikor azt állítja, hogy Sallai R. Benedek nagybirtokot akart volna építeni. Állításuk szerint az LMP-s politikus épp „az egyik bizonyítéka annak, hogy aki nem feküdt jól a Fidesznél, annak nem sok esélye volt” pályázni.

Ugyanakkor a küszöbön álló földrablásról, az elmúlt 25 év egyik legnagyobb közvagyonlenyúlásáról egy szót nem ejt a kormányzópárt – vetik fel.

Az LMP hangsúlyozta: áll bármilyen szakmai vita elé, ami tisztázza a kérdést, addig viszont azt várja, hogy a Fidesz „számolja át, hányan is dolgoznak az állami földeken, és lássa be kudarcát”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.