Már Csiba Péter az MVM vezérigazgatója

Bally Attila kereskedelmi igazgatóként dolgozik tovább.

MTI
2015. 08. 17. 12:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MVM hétfői tájékoztatása szerint Bally Attila, aki az elmúlt időszakban megbízott vezérigazgatóként látta el a társaság vezetését, kereskedelmi igazgatóként dolgozik tovább.

Kinevezése előtt Csiba Péter több mint nyolc évet dolgozott az energetikai szektorban különböző vezetői pozíciókban, a villamosenergia-termelés és villamosenergia-kereskedelem, valamint a gázszolgáltatás és -kereskedelem területein. Az elmúlt öt évben a GDF Suez Energia Holding Hungary Zrt. vezérigazgató-helyetteseként, illetve a GDF Suez Energia Magyarország Zrt. általános vezérigazgatójaként irányította a francia energetikai cégcsoport magyarországi leányvállalatait.

Az új elnök-vezérigazgató célja, hogy továbbra is növekedési pályán tartsa a csaknem 1200 milliárd forintos árbevételt elérő társaságcsoportot, szem előtt tartva a megfizethető árú energia biztosítását a magyar fogyasztók számára; továbbá hogy az MVM-csoport a regionális energiabiztonság szempontjából minden eddiginél meghatározóbb szereplővé váljon – áll a közleményben.

Az MVM korábbi elnök-vezérigazgatója, Baji Csaba június közepén kezdeményezte munkaviszonyának 2015. június 29-ei hatállyal, közös megegyezéssel való megszüntetését, és egyben lemondott minden az MVM-csoportban betöltött tisztségéről.

Június 29-én már megírtuk, hogy Csiba veszi át az elnök-vezérigazgatói teendőket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.