Most a görög tőzsde kapott egy gyomrost

Öt hét után nyitott ki a börze hétfőn, negyedével zuhant az index.

MNO
2015. 08. 03. 9:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn röviddel a nyitást követően lényegében összeomlott az athéni értéktőzsde: 182,36 pontos zuhanással 615,16 pontra esett – számolt be vezető helyen a BBC az újabb görög megpróbáltatásról. Az Athex 22,87 százalékos csökkenését elsősorban a bankpapírok, leginkább a négy vezető pénzintézet, a Piraeus Bank, a National Bank, az Alpha Bank, és az Eurobank papírjainak 30 százalékot meghaladó zuhanása vezette, melyek az indexkosár ötödét képviselik.

Holly Cook, a Morningstar pénzügyi oldal szerkesztője úgy kommentálta az eseményt a BBC-nek, hogy egyáltalán nem meglepő a zuhanás a korábbi negatív történések ismeretében. Görögország gazdaságának igen hosszú és fájdalmas útja lesz a gyógyulásig, tette hozzá, még nem látható, hogy mi minden fog történni az elkövetkező hetekben, hónapokban.

Konsztantin Botopulosz, a görög tőkepiaci bizottság vezetője ezt azzal fejelte meg, hogy természetesnek kell tekinteni a nyomást a piacon egy ilyen hosszúságú leállást követően.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.