Puerto Rico csődbe jutott

A sziget teljes fennálló tartozása 72 milliárd dollárra rúg, gazdasága recesszióval küzd.

MTI
2015. 08. 04. 5:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sziget teljes fennálló tartozása 72 milliárd dollárra rúg, gazdasága recesszióval küzd. A helyi munkanélküliségi ráta a duplája az amerikainak, ami miatt a lakosság tömegesen települ át az Egyesült Államokba, tovább csökkentve az adófizetők körét.

Alejandro García Padilla kormányzó nemrégiben szakértői csoportot állított fel, amelynek feladata, hogy a nyár végéig tervet dogozzon ki, hogyan kerülhet ki Puerto Rico az adósság „halálspiráljából”.

A CNN Money szerint a Puerto Rico-i Államháztartási Társaságnak főleg a helyi hitelszövetkezetek kölcsönöztek.

A San Juan-i vezetés abból a megfontolásból döntött úgy, hogy inkább ezeknek nem fizet, mint a Wall Streetnek, mert a helyieknek kisebb a bírósági érdekérvényesítő képességük, mint a nagybankoknak.

Puerto Rico korábban még nem jutott csődbe.

Korábbi cikkünket a csőd szélére sodródott szigetországgal kapcsolatban itt olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.