Quaestor-ügy: kezdődhet a pénzügyi eszközök kiadása

Nagyrészt befejeződött a Quaestor Értékpapír Zrt. vagyonának felmérése, amelynek során megállapították, hogy 345-féle pénzügyi eszköz maradéktalanul rendelkezésre áll a Központi Elszámolóház és Értéktár (Keler) Zrt.-nél vezetett értékpapírszámlán, így ezeket már kiadhatják az ügyfeleknek – közölte a felszámolást végző Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. hétfőn.

MTI
2015. 08. 03. 17:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az értékpapírok állományátruházásra és közvetlen kiadásra irányuló eljárása 13 480 ügyfelet érint.

További vizsgálat tárgyát képező, így még ki nem adható eszközök a hétfői közlemény szerint a pénzeszközök, az állampapírok, a Saxo Banknál elhelyezett eszközök, valamint egyebek között a Bakonyi Erőmű, a Graphisoft Park, a BGF Trade, az Aquincum Technológiai Inkubátor és az Onconsult részvényei, illetve bizonyos devizás vállalati kötvények.

Ezekkel a pénzügyi eszközökkel összefüggésben a felszámoló az ezekre vonatkozó vagyonfelmérési vizsgálat lezárását követően tud további tájékoztatás nyújtani.

A felszámoló a meglévő pénzügyi eszközök kiadását elsődlegesen állományátruházás keretében valósítaná meg annak érdekében, hogy az ügyfelek minél gyorsabban és gördülékenyebben jussanak a tulajdonukban álló eszközökhöz. Az állományátruházással kapcsolatos pályázatot rövidesen kiírják – fűzi hozzá a PSFN.

Ezenkívül az állományátruházási eljárás lebonyolításának ideje alatt is megkezdődik a Quaestornál korábban elhelyezett meglévő eszközök kiadása. Ennek érdekében legkésőbb 2015. szeptember 1-jéig létrejön az ügyfélszolgálat, amelynek feladata az ügyfelek személyes azonosítása, ugyanis a kiadásra kizárólag ez után van lehetőség.

Az érintett ügyfelek telefonos vagy postai értesítést kapnak az azonosítás időpontjáról. Az előre egyeztetett időpontban a Quaestor ügyintézői végzik az ügyfelek személyes azonosítását.

A PSFN azt kéri, hogy aki a telefonszámát nem adta le a Quaestornál, az a [email protected] címre küldve adja meg a gyorsabb ügyintézés és a mielőbbi időpont-egyeztetés érdekében.

A kiadás keretében a meglévő értékpapírokhoz kapcsolódóan a felszámolási eljárás kezdő időpontját követően beérkezett osztalékokat is kifizetik – közölte a felszámoló.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.