Rengetegen mennek szállodába a hosszú hétvégére

Teltházzal üzemelnek a szállodák a csütörtökön kezdődő négynapos hosszú hétvégén.

MTI
2015. 08. 19. 6:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára szerint az elmúlt évekhez hasonlóan vidéken teltház van elsősorban a vízparti, illetve wellness- és gyógyszállodákban, amelyek családoknak nyújtanak pihenési lehetőséget. Kiemelkedő foglaltságot jegyeznek egész augusztusban a budapesti szállodák is, amelyek az államalapítás ünnepének hétvégéjén minden kategóriában telt házzal üzemelnek.

Hozzátette: Budapesten az ünnepnek nincs szerepe a szállodák üzletmenetében, ugyanis a vendégek bő 90 százaléka külföldről érkezik, és nekik augusztus 20. nem munkaszüneti nap. Ennek ellenére a fővárosban is telt ház körüli foglaltságra számítanak a szállodák a hosszú hétvégén.

Ez magyarázható azzal, hogy a Budapest iránt az elmúlt években egyre erősödő kereslet 2015-ben tovább nőtt. A korábban nem főszezonnak tekinthető júliusban is 75-80 százalék körüli volt a hotelek foglaltsága, és augusztusban – a budapesti szállodáktól kapott tájékoztatás szerint – még ennél is jobb, 80-85 százalék körüli kihasználtságot várnak. Ezen a hétvégén lesz egyébként az Ironman Budapest nemzetközi triatlonverseny is, ami ugyancsak hozzájárul az erős kereslethez – tette hozzá a főtitkár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.