Több mint száz taxissal szemben intézkedtek

A taxirendelet hatályba lépése óta összesen 289 alkalommal ellenőriztek a Budapesti Közlekedési Központ dolgozói.

MTI
2015. 08. 24. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap szerint a BKK munkatársai az Uber sofőröket is többször ellenőrizték, akik jellemzően nem tudták a jogszabályban meghatározott tevékenységi engedély meglétét igazolni, nem rendelkeztek személyszállítói vezetői igazolvánnyal, illetve kocsijuk nem felelt meg a kritériumoknak.

A hiányosságok megállapítását követően a BKK bejelentést tett az illetékes hatóságok felé (Nemzeti Közlekedési Hatóság, Nemzeti Adó- és Vámhivatal).

A hatósági eljárás lefolytatására kizárólag az NKH jogosult, amely engedély nélküli személyszállítási tevékenység miatt 600 ezer forint bírságot szabhat ki, illetve kitilthatja az érintett járművet a forgalomból – írta a Világgazdaság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.