Újabb hazai látványpékség-láncot adtak el

A Pek-Snack egy luxemburgi befektetési alap tulajdonába került.

MNO
2015. 08. 19. 13:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tranzakcióról mindössze egy szűkszavú híradás jelent meg az üzletet tanácsadóként nyélbe ütő IMAP MB Partners honlapján – értesült a Napi.hu.

A Fornetti Kft.-t az iparágvezető svájci vállalatnak, az Aryzta AG-nak értékesítették (a Napi.hu információi szerint 60 millió euróért) – ahogyan arról két héttel korábban beszámoltunk. Ekkor derült ki, hogy a Fornetti mellett még idén februárban eladták a Pek-Snacket is – írja a lap.

Az igali Pek-Snack Kft.-ből és annak 100 százalékos horvát leányvállalatából álló, 3,5 milliárd forint árbevételű cégcsoportot a luxemburgi székhelyű Danube Fund magántőke alap vásárolta meg az addigi tulajdonos Galántai család tagjaitól. A cégiratok szerint a tulajdonos a budapesti Pegazus Investmenten keresztül a Bellaria Holding Kft. – végső soron pedig a Danube SCA SICAR befektetési alap – adta hírül a Napi.hu.

Értesüléseik szerint a Pek-Snack vezetését egészen mostanáig a kisebbségi tulajdonosonként is jegyzett Justin Istvánra bízták. Az elmúlt héten már Orbán Krisztián, a vevőt képviselő IMAP MB Partners vezetője vette át a cég irányítását.

Az eladás tényéről tudósító honlap tanúsága szerint: A tranzakciót követően a befektetők – a Pek-Snack korábbi években mutatott dinamikus kereskedelmi expanziójának folytatása mellett – a cégcsoport nagyon erős szerkezeti alapjai, jól átgondolt folyamatai és fejlesztési tervei révén további komoly növekedési potenciált látnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.