A tartós szárazság miatt lényegesen csökken az EU kukoricatermése

A becslések szerint 57,4 millió tonnát takarítanak be: ez 2,3 millióval kevesebb az augusztusi várakozásoknál.

MTI
2015. 09. 17. 18:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia gabonapiaci elemző cég legújabb becslése szerint az unióban összesen 57,4 millió tonna kukoricát takarítanak be. Ez 2,3 millió tonnával kevesebb az augusztusi becslésnél és 24 százalékkal marad el a tavalyi 75,7 millió tonnás rekordterméstől.A nagy meleg és a hosszú szárazság különösen Lengyelországban, Németországban, Szlovákiában, Csehországban, Magyarországon és Horvátországban rontotta a terméskilátásokat.A Stratégie Grains ugyanakkor úgy becsli, hogy lágy búzából a korábban prognosztizáltnál 3,5 millió tonnával több, 147,5 millió tonna lesz a termés, ami már csak 1 százalékkal marad el a tavalyi 149,3 millió tonnától.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.