Páratlan lehetőség a nagybetűs életre ötödikeseknek

Gyakorlatias tudás – játékos formában, ingyen. Ezt kínálja szeptember elején meghirdetett képzésében a Fiatal Tehetség program.

2015. 09. 16. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napjainkban egyre többen sajnálkoznak azon, hogy az iskola bár megtanít Pitagorasz tételére, az ohmos ellenállásra vagy Arthur Rimbaud Kenyérlesők című versére is akár, de a média működési és akár befolyásolási mechanizmusaira, a hitelfelvétel előtt átgondolandókra, egy „házi költségvetés” kialakítására vagy az egészségesebb életmódban rejlő lehetőségekre csak nagyon szőrmentén vagy egyáltalán nem.Efféle hiánypótló ismeretek átadásában hivatott segíteni játékos formában felső tagozatosoknak a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség program (Fit) nevű képzése, amelyre szeptember eleje óta lehet jelentkezni négy magyarországi nagyvárosban. Az ingyenes, hétvégi programok fejlesztik a gyakorlati angoltudást és segítik a célzatos pályaválasztást.– Tehetséges, közösségben aktív, új oktatási módszerekre fogékony általános iskolásoknak hirdettük meg a programot. Még szeptember 18-ig lehet jelentkezni, Pécsett, Szolnokon, Miskolcon és Veszprémben várják az ötödik osztályba lépő diákok jelentkezését – közölte az MNO-val a Fitről Constantinovits Milán programvezető. A kurzus tematikája az iskolai órákon nem vagy kevésbé oktatott, ugyanakkor fontos, mindennapi életünkhöz ezer szállal kötődő területekre összepontosít. Hogyan befolyásolnak minket a reklámok? Hogyan készül egy film, mi történik egy hírügynökségben, mitől működik jól egy médiagépezet? Mit kell tudnia egy mentősnek, milyen érzés életet menteni? Hogyan működik a tőzsde, a pénzügyi világ? – ez csak néhány azon kérdések közül, amelyek a Fit-alkalmakon előkerülnek.A diákok a kéthetenkénti, hétvégi kiscsoportos tréningeken a különböző kérdésköröket friss, tapasztalatorientált pedagógiai módszerekkel járhatják körül. A Fit-program része a tematikán túl a közösségépítés is, akár kirándulások révén.– A Fit online felületén szeptember 18-ig bárki jelentkezhet, aki most lép ötödik osztályba, és vállalja a teljes éves programon való részvételt. Az MCC munkatársai a jelentkezőkből városonként többkörös válogatással alakítják ki a végleges csoportokat. A résztvevőket az év során személyes mentoráció kíséri végig a programokon – tette még hozzá Constantinovits Milán.A Fit a Magyar Nemzeti Bank alapítványai, a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA), illetve a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány (PADS) támogatásával valósul meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.