A NAV is bekapcsolódott a lámpás nyomozásba

Együttműködnek csalás gyanúja miatt a Fővárosi Főügyészséggel.

MNO
2016. 02. 26. 10:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy január közepén megírtuk, elrendelte a nyomozást az ügyészség Pintér Tamás, a város önkormányzatának jobbikos képviselőjének feljelentése nyomán, melyben az áll, hogy a dunaújvárosi önkormányzat hamis adatokat szolgáltatott mind a közvilágítási pályázat beadásakor, mind pedig a közbeszerzési eljárás alatt.

Az ügyészség első körben befogadta a keresetet, majd feljelentés-kiegészítést kért a NAV-tól, hogy eldönthesse: indít-e nyomozást vagy elutasítja a feljelentést.

Nemcsak Dunaújvárosban, hanem Kecskeméten, Pécsett, Zalaegerszegen is vannak gondok, de általában ugyanazok: az új, LED-izzós közterületi lámpák időjárási viszonyoktól függetlenül nem adnak elég fényt, ezért balesetveszélyes helyzetet teremtenek. A közbeszerzéseket mindegyik városban a Tiborcz István – Orbán Viktor veje – érdekeltségében álló Elios Innovatív Zrt. nyerte meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.