Drágul az ukrán cigi

Ukrajnában a cigaretta és a szeszes italok is drágulnak március 1-jétől a jövedéki adó emelése miatt.

MNO
2016. 02. 28. 11:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sör és a bor jövedéki adója kétszeresével, a pálinkafajtáké másfélszeresével, az alacsony alkoholtartalmú italoké négyszeresével nő.

Az ukrán kormány reményei szerint az intézkedéssel nem csak a költségvetés bevételét sikerül növelni, sokakat rábír arra, hogy kevesebb szeszesitalt fogyasszon.

Korábbi bejelentés szerint, szintén márciustól, a dohánytermékek jövedéki adója 40 százalékkal emelkedik – ez a Magyarországra irányuló cigarettacsempészetre is hatással lehet.

A pénzügyminisztérium számításai szerint a dohánytermékek és szeszes italok jövedéki adójának emelése idén mintegy 660 millió dollárnak megfelelő hrivnyával növeli a költségvetés bevételét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.